Fixing / Setting spray


Eindelijk heb ik een fixing spray aangeschaft, hier ben ik natuurlijk super laat mee, maar soms ben ik niet meteen overtuigt van de werking of meerwaarde van een product.

Al jaren doe ik mijn make-up op de zelfde manier:
-Ogen
-Foundation
-Bronzing powder (shapen)
-Blush
-Highlighter
-Afpoederen

Op youtube zag ik natuurlijk wel dat bij heel veel beauty guru’s de flesjes setting spray niet aan te slepen zijn. Een aantal van hen sprayen hun gezicht zo nat dat ze daarna een waaier gebruiken om hun huid te laten drogen.

Op dit moment ben ik hard aan het sparen voor mijn reis in september en daarom ben ik op koopjes-jacht. Bij de Hema vond ik een fixing spray voor €5.

Dit zegt de Hema site over de fixing spray:
Fixing spray die je helpt om je make-up beter en langer te laten zitten. De spray is dermatologisch getest.
bewaaradvies: na openen 9 maanden houdbaar
gebruiksaanwijzing: sluit na het aanbrengen van je make-up je ogen en spray vanaf een afstand van 30 cm van je gezicht
ingrediënten: Aqua, Pentylene Glycol, Propanediol, Biosaccharide Gum-1, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Acrylates Copolymer
inhoud: 50 ml

Deze blog is niet gesponsord maar ik wil het jullie wel makkelijk maken door een link te plaatsen naar de HEMA website.

Hoe gebruik je een setting spray?
Ik voer ale stappen uit zoals ik hierboven heb omschreven, dus ook het afpoederen. Daarna spray ik de spray over mijn hele gezicht en ik houd mijn ogen gesloten. Als je goed kijkt, zie je heel minuscule druppeltjes op je gezicht. Vervolgens pak ik mijn beauty blender en dep ik de spray in mijn huid.

Wat zie ik?
Mijn make-up ziet er in het begin altijd wat poeder-achtig uit en de make-up ligt in het begin wat meer op mijn huid. Met de spray smelt de make-up in mijn huid en de poeder-achtige finnish is meteen verdwenen. Er is meer een glow te zien, zonder dat mijn huid gaat glimmen.

Wat zie ik gedurende de dag?
Het valt mij op dat mijn make-up veel beter blijft zitten, zelfs als je perongeluk een keer aan je gezicht zit met je handen. Erg fijn dat mijn bronzer daardoor niet gaat vlekken. Ik merk dat ik mijn gezicht veel minder vaak moet afpoederen, ik doe zelfs maar 1 keer een touch-up met poeder en 1 keer dep ik mijn neus met een stukje wc-papier. And that’s it!

Blijf ik fixing/setting spray gebruiken?
De spray voelt heerlijk verfrissend en alleen al daarom is het een fijne stap in je make-up routine. Mijn make-up blijft langer zitten en ziet er mooier uit, tuurlijk blijf ik hem gebruiken!

Leave a Reply