Zilver shampoo (hoe) werkt het echt?


Inmiddels weet bijna iedereen wel van het bestaan van zilver shampoo af. Toch krijg ik in de salon bijna dagelijks de vraag of de zilver shampoo werkt, wat het doet en welk haar er geschikt voor is. Daarom lijkt het me leuk om in deze blogpost alles op een rijtje te zetten!

We gaan even terug naar de tekenlessen van de middelbare school. Je hebt daar vast geleerd wat de primaire kleuren en wat de secundaire kleuren zijn.
Primair: Rood, geel, blauw.
Secundair: Oranje, groen, paars
In de kleurenster van Oswald zie je deze kleuren.


De kleuren die tegenover elkaar liggen in de kleurenster kunnen elkaar opheffen. De kleuren die tegenover elkaar liggen zijn:
Rood-groen
Geel-paars
Blauw-oranje
Misschien heb je weleens gehoord datje een groene gloed in blond haar (ontstaan door chloor in zwembaden) kunt opheffen met ketchup. Zilvershampoo werkt eigenlijk net zo.

Zilvershampoo is een (donker) paarse shampoo, de paarse kleurstof heft de gele gloed in je blonde of grijze haar op. Hoe donkerder de shampoo is hoe sterker de werking. Een zilver shampoo licht je haar dus niet op en maakt het ook niet blonder. Maar doordat de gele gloed verdwijnt lijkt je blonde haar wel lichter, de kleur is helderder en ook highlights vallen meer op.


Zilvershampoo to the rescue!
Heb je haar dat veel te geel is geworden door een verkeerde kleur-keuze? Zorg er dan voor dat je je haar eerst afdroogt voordat je de zilvershampoo aanbrengt. Als je hierna weinig effect ziet, kun je zelfs de shampoo op droog haar aanbrengen. In nat haar verdunt deze namelijk en zie je minder effect.

Zilvershampoo voor brunettes?
Jazeker! Heb je bruin haar en vind je de gloed te oranje/rood? Dan is zilvershampoo zeker het proberen waard! Je bruine kleur zal een koelere gloed krijgen!

Even heel iets anders, maar toch eigenlijk ook weer niet.
Wij gebruiken thuis al jaren elke ochtend Prodent White Now Gold. Deze tandpasta werkt op precies dezelfde manier. De tandpasta is donker blauw/paars en heft de gele gloed van je tanden op. Deze tandpasta bleekt dus niet en doet niks met het glazuur van je tanden.

Leave a Reply