Föhnen

12896239_1116664395052679_1765303553_o

Herken je het, je gaat voor super mooi, glad en glanzend haar. Maar na het föhnen is het eindresultaat helaas pluizig, dof en vooral heel wild.

Met een paar simpele tips gaat dit nooit meer mis!

Gebruik na het wassen altijd een conditioner, deze voed je haar en sluit de haarschubben. Vaak slaan mensen deze stap over omdat ze bang zijn voor slap haar. Slap haar ontstaat door de volgende reden:
-Een conditioner uit de drogist. Deze bevat (vaak) veel siliconen en trekt vaak niet echt het haar in en geeft een laagje om het haar.
-Conditioner hoef je niet op je aanzet te smeren. (bij krullen wel) De conditioner breng je aan op lengte en punten, doorkammen met een Tangle Teezer en uitspoelen maar!
-Spoel lang genoeg, zorg ervoor dat er geen residu in je haar achterblijft.
-Laat je goed adviseren. Gebruik bijvoorbeeld geen verzwarende lijn in fijn haar. En heb je heel dik en stug haar? Dan kan je haar alle voeding gebruiken!

Ok, dan nu naar het föhnen. Verdeel wat versteviging over je natte haar. Wees zuinig met product, zo voorkom je dat je haar in plukken gaat hangen of plakkerig aanvoelt. Gebruik liever nog een finishing product in je droge haar als je helemaal klaar bent.

Begin met het drogen van je uitgroei, föhn deze in alle richtingen totdat je op je hoofd geen vocht meer voelt. Door de aanzet in alle richtingen te föhnen creëer je volume. Stop nooit te snel met de aanzet want pas als het haar 100% droog is heeft het volume zich vastgezet. Daarna droog je de lengte en uiteindelijk ook je punten.

Föhn altijd van je hoofd af. Natuurlijk wil je je hoofdhuid niet verbranden, maar er is nog een veel belangrijkere reden! Door altijd de föhn richting je punten te laten blazen voorkom je dat de haarschubben open gaan staan. Hierdoor blijft je haar mooi glad en glanzend. Vaak is dit het punt dat mis gaat, door je haar met een föhn alle kanten op te laten wapperen, creëer je een wilde bos dof en pluizend haar. Door te föhnen in de richting van de haarschubben kun je serieuze tijd besparen op het stijlen of krullen van je haar!

Gebruik na het föhnen altijd wat olie of serum, hiermee strijk je ook de laatste pluis haartjes glad en voelt je haar heerlijk zacht aan!

Tekening: Cassandra Calin
Bron afbeelding: Bright Side Facebook

Leave a Reply