Zomer!

De examenklassen hebben al heerlijk vakantie en ook de andere scholen zullen snel volgen. Misschien heb je al vakantie of moet je (net als mij) nog een tijdje wachten. Ik geef jullie graag tips mee om je haar mooi te houden op vakantie! Ik deel mijn favoriete producten maar ik geef ook tips voor mensen met een kleiner budget, want ook dan kun je veel doen om je haar mooi te houden!

image

De vlecht op de foto komt dit weekend als tutorial online op mijn Youtubekanaal, klik op de foto voor een vergroting.

Zwem je graag dan is het heel belangrijk om te weten dat chloor je haar droger en kwetsbaarder maakt, in erge gevallen kan wit-blond haar zelfs een groene gloed krijgen of kan het zijn rekbaarheid verliezen waarbij je het zo kapot trekt bij het kammen. Dit kun je gelukkig voorkomen! Chloor kun je namelijk niet verwijderen door het uit te spoelen met water, je heb echt een shampoo nodig en een conditioner om de haarschubben weer te sluiten. Zomer shampoo’s zijn speciaal gemaakt om chloor en zoutresten uit het haar te verwijderen. Verf je je haar altijd heel wit, dan is het aan te raden om voor de vakantie goud blond te nemen of om er een goud spoeling overheen te laten doen. Daarmee voorkom je dat de kleur doorslaat naar groen, of dat het heel mat word. Wil je je haar wel wit houden of is het van jezelf wit, dan kun je kiezen voor een goud shampoo (zomer blond shampoo) of voor de Redken Blonde Idol conditioner, ik heb hier al eerder een video over gemaakt, een top product. Een product dat in NIETS lijkt op andere producten omdat deze uit twee delen bestaat, en je zelf kunt bepalen hoeveel je van ieder wil gebruiken door een heel handig klik systeem!

Klik hier om direct naar de video te gaan: Blonde Idol. En spoel door naar 6.45min.

Klik op de foto’s voor een vergroting.

image image

Ik gebruik zeker op vakantie elke dag mijn masker, deze laat ik niet super lang intrekken en spoel hem vrij snel uit. Je gebruikt na je masker de conditioner om je haarschubben te sluiten. Kam me haar niet als het vochtig is, dan is je haar het meest kwetsbaar. Nat haar borstel je door met een Tangle Teezer en ik raad het gebruik van een kam in bijna alle gevallen af. Leg een borstel in de douche, en borstel bij voorkeur je haar op het moment dat het masker of de conditioner er in zit. Zolang het chloorwater in je haar zit kun je hooguit even oppervlakkig borstelen om de ergste klitten te verwijderen. Als je haar na het wassen op aan het drogen is, doe je er een olie of serum in om het zacht, glanzend en kambaar te maken. Klik hier voor een wat uitgebreidere product uitleg: Product advies.

image image

In de zon heb ik heel vaak mijn haar in een knot, natuurlijk om makkelijker bruin te worden, en los haar is in de warmte niet fijn in je nek! Tevens bescherm je op deze manier meteen het meest kwetsbare gedeelte van je haar; de punten! Het is in de zomer ook niet erg als je wat meer olie of serum gebruikt in je haar om uitdroging tegen te gaan. Ik zwem niet heel erg geforceerd maar ik probeer mijn haar redelijk droog te houden door het hoog vast te zetten, dit scheelt al de helft!

Voor mensen met kort haar is het een beetje lastig om het vast te doen. Voor mensen met donker haar of aparte kleuren in het haar, is het aan te raden om een hoedje, petje of doekje te dragen. Maar ik heb zelf vaak de instelling: “lekker boeiend ik ga lekker genieten, de kleur komt na mijn vakantie wel weer goed!” Een spray met zonnefactor is wel heel makkelijk mee te nemen en te gebruiken! Deze beschermd je kleur ook.

Een extra tip, laat je niet verleiden om in het buitenland kleine vlechtjes te laten zetten bij, alle scheidingen zorgen ervoor dat de zon direct op je hoofdhuid komt, op plekken waar normaal je haar zit. Je kunt daar lelijk verbranden! Als je het toch graag wil, spray of smeer dan zonnebrandcreme met een hoge factor op je hoofd!

Ga na de vakantie langs bij de kapper om de puntjes te laten knippen en neem er eventueel een verzorgende behandeling bij, deze zijn intensiever dan een masker die je thuis gebruikt.

Hebben jullie nog goede tip? Deel ze hier door op het wolkje naast de datum te klikken onder de titel van dit artikel.

Leave a Reply